×
  4650  

عایق حرارتی در ساختمان فراتر از مبحث 19

ساختمان های هستندکه سرما و گرمای زیادی از دیوارهای اطراف آن ها به داخل وارد می شوند که بعضا حتی غیرقابل بهره برداری مناسب می باشند. عایق حرارتی انتخابی مناسب برای این ساختمان ها می باشد.اجرای عایق حرارتی برای دیوارهای جانبی ساختمان های قدیمی و جدید انتخابی مناسب جهت کاهش مصرف انرژی در گرم نمودن فضا در زمستان و سرد نمودن آن در تابستان می باشد. در این مقاله 2 مثال عملی از اجرای این عایق بر روی دیوارهای جانبی ساختمان های موجود و گزارش نتیجه آن پس از اجرا، ارائه شده است.

مثال اول مربوط به پروژه های بانمای عایق حرارتی در سعادت آباد، واقع در میدان بوعلی (منطقه ای کاملا سردسیر) می باشد.


عایق حرارتی اتیکس
اجرای عایق حرارتی نما، سرپرست پروژه مهندس بهشاد زعفرانی
 
اجرای نمای اتیکس بر روی دیوار ضلع غربی، در 4 طبقه پایین  این ساختمان 7 طبقه، در واخر زمستان 1395 با مدیریت مهندس بهشاد زعفرانی به پایان رسید.پس از بهره برداری در دوره تابستان 1396 و پرس وچو از ساکنان چهار طبقه اول، نتیجه ذیل ارائه می شود:
هزینه قبض برق جهت تامین سرمایش لازم در تابستان از مبلغ 500000 تومان (هزینه همسایگان، بدون استفاده از عایق حرارتی) به مبلغ 250000 تومان، برای هر واحد کاهش یافت. شایان ذکر است، سیستم سرمایشی ساختمان مذکور split duct می باشد و مساحت تقریبی هر واحد 130 مترمربع می باشد. این مطلب در حالی است که ضلع شمالی و جنوبی واحدهای عایق شده، همچنان سنگ می باشد و تنها یک ضلع غربی این ساختمان با طول زیاد 20 متر عایق شده است. هزنیه عایق حرارتی سرشکن شده برای هر واحد جهت تامین مصالح و اجرا 5  ملیون تومان بود. نتایج کاهش مصرف انرژی در فصل زمستان جاری، متعاقباً اعلام خواهد شد.

مثال دوم: ساختمانی که در بهار امسال سیستم etics روی دیوارهای جانبی ان اجرا گردید. این ساختمان در خ شادمان تهران واقع میباشد. و قبلا دو طرف سوم و چهارم ان خالی بود.و دو طبقه دیگر مجاور ساختمانهای قددیمی همسایه میباشد.در ابتدا قبل از اجرای سامانه عایق حرارتی بر روی دیوارهای جانبی طبقه چهارم تقریبا با وجود مصرف بی رویه انرژی و خرابی پکیج در فصل زمستان عملا در تابستان به علت انکه همیشه کولر ابی روشن بود همیشه هوای داخل نمناک و نا مطبوع بود اما اکنون در تابستان نسبتا گرم امسال بسیار مصرف برق کاهش یافته است .

با توجه به اجرای سیستم etics در نما ی دو طرف ساختمان طبقه چهارم که دو طرف آن خالی بود و عایق گردیده , و با توجه به طول زیاد این دو طرف , علی رغم آنکه قسمت شمالی و جنوبی عایق نشده است,اکنون خنک ترین طبقه , طبقه چهارم می باشد .

قابل توجه مهندسینی که فکر می کنند اگر از دو طرف ساختمان ساخته شود , مشکل عایق حرارتی حل می شود , اکنون مثال خوب عملی این ساختمان می باشد که پس از عایق طبقه چهارم  و یک طرف از طبقه سوم عملا سیستم  etics کارایی خود را در مقام مقایسه با طبقاتی که دو طرف آنها درز انقطاع و ساختمان مجاور می باشد را به خوبی نشان داده است .

اگر درآینده دو ساختمان مجاور هم ساخته شوند , طبقات سوم و چهارم که از سامانه  etics استفاده نموده اند , به مراتب عایق بهتری را دارا می باشند و در تابستان هوای مطبوع در واحدها جریان دارد .

قابل توجه کسانی که به جای حل مسَله , صورت آن را پاک می کنند , به طور مثال در تهران در سالهای اخیر رسم بر این شده که بسیاری از واحدهای مسکونی از کولر گازی , چه در ساختمانهای نوساز و چه در ساختمانهای قدیمی استفاده می کنند و می گویند کولر آبی جواب نمی دهد !  سوال مهم اینجاست که اگر در جای خشکی مثل تهران کولر آبی جواب ندهد , پس درکجا می توان از آن استفاده نمود ؟

آب و هوای تهران کاملا سازگار برای استفاده از کولر آبی است , اما می توان به دارندگان آن حق داد , به خاطر آنکه ساختمانهای ما عایق نیستند باید کولر را بیش از زمان معمول روشن نگه داشت که این موضوع باعث دم کردن هوای داخل خانه می شود , در صورتی که اگر ساختمان عایق حرارتی شده باشد , با همان کولر آبی و صرف هزینه برق بسیار کمتر می توان هوای مطبوعی را در داخل واحد تجربه کرد .

نتایج کاهش مصرفی انرژی در ساختمان مذکور , در زمستان سال جاری متعاقبا به اطلاع خواهد رسید .



دانش فنی مشابه



نظرات کاربران ، پرسش و پاسخ