5665
عناصر طراحی
برسی عناصر اصلی طراحی
خطوط
عناصر طراحی در طراحی معماری داخلی نقش عمده ای دارند. خطوط در ایجاد نقوش و یا هدایت دید انسان به جهت خاصی موثرند. با استفاده از توالی خط می توان ریتم خاصی را ایجاد کرد و یا خطای بصری ایجاد کرد که باعث شود با تشدید پرسپکتیو فضا بزرگ تر به نظر آید. خطوط افقی، فضایی آرامش بخش را ایجاد می کنند در حالی که خطوط عمودی و مورب حرکت و انرژی به همراه دارند. خطوط منحنی نوعی لطافت و زنانگی به همراه دارند و خطوط مستقیم نمایشگر قدرت هستند. با ترکیب خطوط متفاوت در فضا می توان در نهایت نوعی تعادل بصری ایجاد نمود و حس راحتی را برای کاربر فضا به ارمغان آورد.
شکل یا فرم
از دیگر عناصر طراحی شکل و فرم می باشد. اشکال در فضا عینیت سه بعدی می یابند. هر قطعه از مبلمان و وسایل تزیینی شکل خاص خود را دارند برخی با خطوط راست گوشه و برخی با خطوط نرم و منحنی طراحی شده اند. یک مبل مکعب شکل می تواند با میز دایره مانند تلطیف شود. به طور کلی برای طراحی فضایی مردانه و جدی لازم است از فرم های راست گوشه و مربع یا مستطیل بهره برد. در یک فضای لطیف و زنانه فرم های منحنی و دایره وار بیشتر خودنمایی می کنند. بر اساس خواست و دیدگاه کارفرما می توانید سمت و سوی طراحی معماری را معین کنید و اشکال یا فرم های معینی را در طرح دکوراسیون داخلی به کار برید.
رنگ
رنگ از اثر بخش ترین عناصر طراحی است. رنگ ها توانایی اثرگذاری بر خلق وخوی انسان را دارند. در انتخاب رنگ در مرحله اول در درون خود رنگی را که به شما آرامش می دهد یا به نظرتان دلنشین است تصور کنید و پس از آن رنگ های همنشین را بر اساس چرخه رنگ انتخاب نمایید.
در چرخه رنگ، رنگ ها به سه دسته تقسیم می شوند
رنگ های اصلی(اولیه)
زرد، قرمز، آبی
رنگ های ثانویه
از ترکیب رنگ های اصلی به میزان مساوی دست می آیند.
بنفش= قرمز آبی، نارنجی= زرد قرمز
رنگ های ثالث
از ترکیب رنگ های اصلی به میزان نامساوی دست می آیند و در چرخه رنگ فضای بین رنگ های اصلی و ثانویه را پر می کنند.
اضافه کردن رنگ سیاه یا خاکستری به خلق سایه های متفاوت از رنگ می انجامد. اضافه کردن رنگ سفید تونالیته های رنگی را خلق می کند و از خلوص رنگ می کاهد.
در عناصر طراحی، استفاده از رنگ های چرخه رنگ می تواند به اشکال مختلف باشد از جمله
رنگ های مونوکروم
استفاده از تونالیته های متفاوت از یک رنگ که با اضافه کردن رنگ سفید یا سیاه به آن رنگ به دست می آید.
رنگ های آنالوگ
رنگ هایی که در چرخه رنگ در کنار هم قرار می گیرند را شامل می شود.
مکمل
از دیگر عناصر طراحی مکمل می باشد، مکمل رنگ هایی هستند که در چرخه رنگ روبروی یکدیگرند و در مجموع سه رنگ اصلی را در ترکیب خود دارند مثلا زرد مکمل بنفش، قرمز مکمل سبز و آبی مکمل نارنجی است. رنگ های مکمل تحرک و هیجان بیشتری نسبت به سایر رنگ ها به همراه دارند در حالی که رنگ های مونوکروم یا آنالوگ هماهنگی و آرامش را القا می کنند. نحوه انتخاب و گزینش رنگ ها در کنار هم به نوع فضا و سلیقه و دیدگاه کاربر فضا وابسته است. رنگ، همه عناصر فضا از دیوارها، کف پوش، مبلمان و وسایل تزئینی را در می گیرد و باید برای همه آن ها اندیشیده شود.